Sedan mitten av 2014, strax efter examen som racingtekniker på Motorsportgymansiet i Anderstorp, har Daniel varit egenföretagare kombinerat med anställd och tog vid slutet av 2017 steget till att bilda ett eget aktiebolag. Han är sedan dess anställd i bolaget, Daniel Röjsel AB, på heltid.
Förutom att driva sin rallyverksamhet jobbar Daniel ambulerande hos företag som är i behov av hans tjänst som konsult inom metallindustrin med tig/mig-svetsning som specialité. Daniel är inte främmande för att ta sig an nya projekt inom de erfarnheter han har (se längre ner på sidan).
I styrelsen för Daniel Röjsel AB sitter även Daniels sambo, Matilda, som hjälper till med den löpande bokföringen. Matilda har bland annat en högskoleexamen inom företagsekonomi och tidigare erfarnhet av styrelseuppdrag.

Daniel om sin verksamhet:
 -Jag gillar utmaningar och frihet. Att starta eget bolag är en kombination av detta och gör att jag kan utvecklas och jobba med det jag kan bäst och gillar. Samtidigt som det är tufft att vara helt beroende av sig själv är det också väldigt spännande. Att frilligt gå från en trygg anställning till att jobba helt och hållet i ett eget företag är mitt tankesätt i ett nötskal, det är roligt när det hela tiden händer saker som man själv kan vara med och påverka!


Daniels bakgrund (förutom tävlandet):
3-årig gymnasieutbildning på Motorsportgymnasiet i Anderstorp med inriktning racingtekniker. Erhöll diplom vid examen för klassens bästa mekaniker (delat med tre andra elever det året) samt diplom för bästa studieresultat av alla elever i klassen.
5 månader praktik hos Olsbergs MSE, som 2014 tävlade i Rallycross-VM samt Global Rallycross i USA.
3,5 år som anställd hos Rehabprodukter i Anderstorp där svetsning av gymredskap var främsta arbetsuppgiften. Anställningen innefattade även en hel del maskinjobb, såsom svarvning, fräsning, borrning och slipning.

Erfarnhet:
Mig/Tig svetsning i stål. Tig-svetsning i rostfritt och aluminium. Service, setup och reparation av banracing, rally och rallycrossbilar. Foliering/profilering av fordon och fordonsdetaljer. Arbeta med vectorgrafik i Indesign för att skapa dekor/dekaler. Vana av att planera och utföra kör-och medåkningsevent.


 

loading...Daniel Röjsel AB
Älmås 12, 335 96 Kulltorp
Telefon: 0768056521
Email: daniel.rojsel@gmail.com
Orgnr: 559062-6361
Momsregnr: SE559062636101